Overnatting på Solstråleøya

Solstråleøya er en virkelig vakker plass og for mange er det ikke nok å bare besøke den lille øya på dagtid. Når kvelden melder sin anmarsj og folkehavet forlater øya, legger det seg en ro over den lille øya som er vanskelig å sette ord på. Grunnet øyas størrelse er det begrenset med overnattingsmuligheter, men de som er her er virkelig verdt et besøk.

Solstråleøya er en flott frodig øy med over 20 ulike treslag og en lang rekke vekster, alle importert til øya for over 100 år siden og totalt unaturlig å finne i denne delen av verden. Gamle gangstier og ruiner av hus som ble bygd av en gammel engelsk adelsmann på slutten av 1800-tallet setter sitt preg på det lille sommerparadiset. Første mulighet for overnatting er nettopp et gammelt bygg satt opp av Mr. Musgrove, den hemmelighetsfulle engelskmannen som eide øya på slutten av 1800-tallet. Dessverre er hovedhuset, som i sin tid hadde over 40 rom, revet. Etter mange år med forfall kunne ikke det gamle bygget reddes. To av de mindre gjestehusene på øya lot seg dog redde og i 1994 satte man i gang et omfattende restaureringsarbeid. Resultatet ble to flotte bygg med tre soverom i hvert bygg. Begge kan innlosjere opp til ni personer. Byggene, som i sin tid trolig ble benyttet av Mr. Musgroves tjenere, er pusset opp med tanke på å beholde så mye av de gamle byggene som mulig, samtidig som man har gitt de et moderne preg. Begge husene inneholder tre soverom; to med to enkeltsenger og et med tre køyesenger. I tillegg er det en sofa på stuen som kan slås ut og gi to ekstra soveplasser. I tillegg har begge husene kjøkken, stue og toalett med dusj. Husene er utstyrt med det man trenger av utstyr på kjøkkenet, i tillegg er det puter og dyner på alle soverom, men man må selv medbringe trekk til puter og dyner. Utenfor husene vil man finne et liten oppbygd uteområde med benker og grillmuligheter.

Hvordan bestille overnatting

Begge byggene på Solstråleøya er driftet av Solstråleøyas vennelag. Selv om det er kommunen som er teknisk eier av øya og byggene, er det vennelaget som står for driften. Ønsker man å leie et av de to byggene må man derfor kontakte vennelaget direkte via deres hjemmesider.

Camping på Solstråleøya

Etter at kommunen overtok øya på 1990-tallet har det blitt lagt ned en enorm innsats, både av kommunen og Solstråleøya vennelag. Sammen har partene sørget for å bringe den gamle stoltheten tilbake fra en grusom forfallen stand. I tillegg til flotte turstier og regionens beste badeplasser, har man også anlagt to campingplasser på øya. Begge plassene er godt merket når man ankommer øya. Fra bryggeanlegget på sørsiden av øya er det bare en kort spasertur på 10-15 minutter til campingplassene. Den ene er anlagt på vestsiden av øya, mens den andre er ligger på østsiden. Begge plassene har plass til ca. 40 telt hver og det er godt med plass rundt teltene. Plassering av campingplassene er slik at man har godt med privatliv fra andre besøkende og man unngår således å våkne med mange hundre solhungrige besøkende rett utenfor teltet. Begge teltplassene kommer med sitt eget sanitæranlegg med toalett og et lite kjøkken. Kjøkkenet er enkelt utstyrt, men man finner det man måtte trenge for enkel matlaging. Anleggene har strøm de besøkende kan betale for med myntinnkast. Selve overnattingen ved de to campingplassen er gratis og alt venneforeningen ber om er at man respekterer området og forlater det slik man selv ønsker å skulle finne det. Ønsker man å gi venneforeningen et lite bidrag til deres flotte arbeid, finner man en egen donasjonsboks på fellesanlegget.

Privacy Policy