Padletur til Solstråleøya

Vestlandsskjærgården er som skapt for padleturer med kajakk og kano. Området er godt oppbygd og takket være arbeidet til kommunene og deres ulike friluftsråd, kan man finne en lang rekke steder hvor det er lett å sjøsette både kajakk og kano. I tillegg vil man finne en rekke rasteplasser og utkikksposter som alle er godt merket på kart man kan finne på turistinformasjonen.

I den ytre delen av skjærgården vil man finne flotte svaberg og man får virkelig føle på kroppen hva den vakre naturen har å by på. Forholdene her ute kan bli ganske tøffe og forholdene kan snu fort. Det anbefales derfor at man ikke legger ut på tur i den ytre delen om man ikke er en erfaren padler. For dem som ennå anser seg selv som nybegynner å være, er det anbefalt at man holder seg i den indre delen av skjærgården. Her vil man ikke bare finne roligere farvann, men en helt annen opplevelse. Her er utallige smale fjorder, ferskvannspoller og vassdrag man kan padle i dagevis uten å bli lei av den vakre naturen som er på tilbud. I den indre delen av skjærgården finner man også en lang rekke rasteplasser, flere av dem med små hytter, man fritt kan overnatte i. Det er noe helt spesielt å gli lydløst opp en stille fjord, hvor grønne fjell stuper ned i havet.

Tips til padleturer

For dem som ønsker å utforske denne delen av den norske skjærgården, finnes det mange gode ruter man kan velge. Som alltid når man legger ut på tur, er det lurt å bestemme en rute først og sørge for å informere andre om hvor man skal på tur. Skulle uhellet være ute er det en ekstra trygghet å vite at noen vet hvor du er å finne. Tar man seg en tur innom et av de mange turistkontorene i området, vil man finne en rekke kart over anbefalte turer i regionen. Alle turene er merket tydelig med hvem de passer for. Man finner et godt utvalg av turer for nybegynnere, erfarne og meget erfarne padlere. Flere av kartene har oversikt over rasteplasser og parkering som kan lastes ned direkte til GPS enheter. Om man ikke har mulighet til å besøke en turistinformasjon, kan vi anbefale nettsiden godtur.no, der vil du finne de aller fleste turene. På nettsiden vil du også kunne finne omtale av de ulike rutene fra andre ivrige padlere. Husk at de fleste rutene er nok padlet i godt vær. Forholdene kan variere og naturkreftene kan fort endre seg. Ved plutselig værendring og store dønninger eller vind, kan det være nødvendig å gjøre nye rutevalg.

Ruter i Tysnes

Både nord, øst og vest for Tysnes er det mange naturskjønne områder som egner seg perfekt for flotte padleturer. Områder som alltid har vært populære er Godøysund, Bårdsundet og Ånuglo. Er man ny til området kan det anbefales at man starter ved gjestekaia på Vågå, eller ved broen over fra Godøysund. Begge stedene har lett tilgang til vannet og tilbyr godt med parkeringsplasser. Når man først har kommet seg trygt ut i kajakk eller kano, er Solstråleøya et obligatorisk mål i dette området. Den innbydende lille øya byr på enestående natur og gode overnattingsmuligheter, både i hus og telt.

Leie av kajakk

Om man ikke har eget utstyr man kan bruke, er det gode muligheter for leie av både kajakk, kano og alt av sikkerhetsutstyr i området. Man finner steder man kan leie utstyr fra både på Våge, Godøynes og i verste fall Bergen og Os. I sommermånedene spesielt kan det være lurt å ringe først og booke inn utstyret man trenger. Her er det stor aktivitet på sommeren og ingenting er verre enn å komme fram og finne at det er tomt for båter.

Privacy Policy